Forum Polskiego Kina

Teraz jest 1 maja 2025, 16:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26
Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 kwietnia 2025, 12:43 

Posty na Forum KP: 6471
Moja opinia o trzecich "Psach", została wyrażona na forum tutaj:http://www.forum.polskiekino.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=760. Też zatem jestem mniejszości. ;-)

Nowego "Glinę" natomiast raczej sobie daruję. Przed laty serial oglądałem, ale nie natyle mi sie podobał, bym miał ochotę na kontynuację.

PostNapisane: 13 kwietnia 2025, 20:03 

Majkel napisał(a):
MarianPaz napisał(a):
... Nawet wznowienie serialu "Glina" mogłoby być nieco dziwacznym pomysłem zważywszy na zakończenie oraz wiek głownego bohatera (bez niego to już nie byłoby to samo). ...

Okazuje się, że jednak będzie kontynuacja "Gliny" tworzona przez tę samą ekipę filmową, ale prawdopodobnie bez Radziwiłowicza z wiadomego fabularnego względu. To jeszcze ma szanse powodzenia, bo reżyser, scenarzysta i autor muzyki mają być ci sami, jak i pozostali główni bohaterowie (Stuhr, Braciak). Może jestem w mniejszości, ale uważam, że "Psy 3" Pasikowskiemu po 25 latach nawet się udały, co raczej jest rzadką sztuką. Może jest więc szansa, że nowa seria "Gliny" utrzyma przyzwoity poziom, mimo że jej odbiór będzie pewnie inny niż dwie dekady temu i nie uniknie się porównań do wcześniejszych serii.

Co do "07 zgłoś się" to już poprzednia epoka albo i dwie epoki, no i towarzystwo się wykruszyło. Lepiej więc niech to będzie rozdział zamknięty bez pomysłów na remake czy jakąś dziwną kontynuację typu "syn porucznika Borewicza". :-)

Byłem na planie 3 sezonu gliny i udało mi się podejrzeć coś tam . Był tam Radziwilowicz. Czyli jednak przeżyje.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 302 ]  Przejdź na stronę... Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26

Strefa czasowa: UTC + 1